Kasvattaja

Minulla on ollut koiria yli 30 vuotta, mutta ensimmäinen australianlabradoodle muutti meille alkuvuodesta 2020. Tämä rotu on valloittanut sydämeni! Opiskelen tällä hetkellä päivätyöni ohessa International Dog Trainer Schoolissa (Nordic Education Center for dog trainers) koiran kouluttajaksi ja koirien käyttäytymisen asiantuntijaksi.  

Tavoitteenani on terveiden ja luonteeltaan tasapainoisten koirien kasvattaminen. Koirani ovat laajasti terveystestattuja. Kuvantamistutkimusten (lonkat ja kyynärät, selkä) lisäksi tutkitutamme polvet (patellaluksaatio), silmät ja sydämen. Suljemme pois perinnölliset sairaudet DNA-testeillä:

  • DM (etenevä verkkokalvon rappeuma),
  • EIC (rasituksen sietokyvyn aleneminen ja lyyhistyminen),
  • PRA/PRCD (etenevä selkäydinrappeuma),
  • vWD (von Willebrandin verenvuototauti),
  • IC (improper coat, turkin laatuun liittyvä perinnöllinen poikkeavuus).

Arjen kasvatustyössäni tärkeää on koiralähtöisyys ja mahdollisimman virikkellisen alkutaipaleen tarjoaminen pennuillemme. Pennut kasvavat minun ja perheeni luona kotona ja pääsevät ulkoilemaan vapaasti aidatulle pihallemme. Pennut tottuvat lapsiin ja erilaisiin ääniin sekä turkinhoitoon ja käsittelyyn jo pienestä pitäen. Käytämme paljon aikaa pentujen varhaiseen stimulointiin ja sosiaalistamiseen Bio sensor- ja Puppy culture-menetelmillä.

Valitsen tarkaan perheet, joiden luokse pentumme muuttavat. Sitoudun olemaan perheiden tukena koiran koko eliniän ja tapaan mielelläni meiltä lähteneitä pentuja vielä myöhemminkin.