Rotuesittely

Australianlabradoodle on sosiaalinen, iloinen ja älykäs koira. Se soveltuu hyvin seura- ja perhekoiraksi ja sen kanssa voi myös harrastaa monipuolisesti. Australianlanbradoodle sopii ensimmäiseksi koiraksi, koska se on suhteellisen helppo kouluttaa ja se on ystävällinen ja palvelunhaluinen. Rotu sopii monille allergikoille eikä sen turkista lähde karvaa. 

Ulkonäkö

KOKO: Australianlabradoodleja on kolmea kokoa

Mini: säkäkorkeus 35-42cm, paino 7-13kg

Medium: 43-52cm, 13-20kg

Standard: 53-63cm, 20-28kg

TURKKI: Kaksi karvanlaatua: wool ja fleece, joka voi olla kiharampi (curly) tai lainehtiva (wavy). Turkki pitää trimmata 3-4 kertaa vuodessa.

VÄRI: Monia värejä, esim. musta, suklaa, kahvi, kerma, punainen, valkoinen. Turkki voi olla myös monivärinen.

WALA:n rotumääritelmä

Historia ja käyttötarkoitus

Rodun alkutaival sijoittuu 1980-luvun lopulle Australiaan, jossa haluttiin jalostaa opas- ja avustajakäyttöön soveltuva allergiaystävällinen koirarotu. Australianlabradoodlen pohjana on viisi koirarotua: labradorinnoutaja, villakoira, cockerspanieli, amerikancockerspanieli sekä irlanninvesispanieli. Jalostuksen tavoitteena on ollut aikaansaada rakenteeltaan ja perimältään terve (lue lisää perinnöllisistä sairauksista tästä) ja luonteeltaan ihmisrakas ja oppivainen koirarotu, joka sopisi myös allergisille ja astmaatikoille. Rotu on edelleen kehitteillä ja sen jalostusta valvovat maailmanlaajuiset rotujärjestöt (WALA, ALAEU, ALAA). Nykyään australianlabradoodle on suosittu seura- ja harrastuskoira, mutta sitä käytetään myös opas-, avustaja- ja terapiakoirana.